Βουλιάζει ο τουρισμός στην Τουρκία

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι για την Τουρκία και τα τελευταία στοιχεία που έχουν σχέση με τον τουρισμό και αφορούν στον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αρμόδιο
υπουργείο, τον περασμένο μήνα οι αφίξεις από την Ευρώπη μειώθηκαν κατά περίπου 19% (έφτασαν τις 453.300), με το μεγαλύτερο ποσοστό υποχώρησης να καταγράφεται από τη Γερμανία (30%), τη Γαλλία (23%) και τη Βρετανία (21%).

 Έτσι, η αύξηση που παρουσιάστηκε από άλλες χώρες -κυρίως τη Ρωσία, που άγγιξε το 100% για τον συγκεκριμένο μήνα (χωρίς, πάντως, να καλύψει τη μεγάλη υποχώρηση του 2016)- απλώς περιόρισε τη συνολική πτώση, η οποία κυμάνθηκε στο 6,5%, με 1,16 εκατ. αφίξεις.

 Η τάση αυτή αναμένεται, μάλιστα, ότι θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, ενώ δεν αποκλείεται και να ενταθεί. Σε αυτό το συμπέρασμα συνάδει τόσο η νέα ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε προχθές από τις ΗΠΑ -σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες άλλων κυβερνήσεων που παραμένουν σε ισχύ- όσο και η ρήξη με τον γνωστό ιστότοπο κρατήσεων booking.com, που έχει έδρα την Ολλανδία.
Η προχθεσινή απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να μπλοκάρει την πρόσβαση σε αυτόν εντός της επικράτειας της χώρας έφερε ως απάντηση τη διακοπή των κρατήσεων που αφορούν την Τουρκία για πελάτες από ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.

πηγή: fimotro.gr