«Πετραδάκι Πετραδάκι έως την κορυφή» η παρουσίαση του βιβλίου για τον Μιχάλη Μενιδιάτη


Στην Παλαιά Βουλή έγινε χθες η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπαλαχούτη, αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου μας τραγουδιστή Μιχάλη Μενιδιάτη που έφυγε από τη ζωή το 2012.

Στην παρουσίαση του βιβλίου για τον πατέρα του, γεμάτος από έκδηλη την συγκίνηση του, ο μεγάλος γιος του Μιχάλη Μενιδιάτη και αγαπημένος τραγουδιστής, Χρήστος Μενιδιάτης.

Πολλοί και ξεχωριστοί οι καλεσμένοι που τίμησαν τον μεγάλο καλλιτέχνη όπως ήταν ο Μιχάλης Μενιδιάτης.

Την παρουσίαση της βιογραφίας, με την ονομασία «Πετραδάκι Πετραδάκι έως την κορυφή», έκανε ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός ο οποίος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα τόσο για τον Δήμο Αχαρνών όσο και για τον καλλιτεχνικό χώρο καθώς ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης παρουσίασε την αυτοβιογραφία του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή, του Πρεσβευτή της πόλης μας, Μιχάλη Μενιδιάτη! Συγκίνηση και περηφάνια ένιωσα τόσο σαν Δήμαρχος όσο όμως και ως απλός δημότης. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα, αλλά και στην οικογένεια Μενιδιάτη για το ήθος και την αξιοπρέπεια τους!
Πριν από λίγες ημέρες ο γιος του μεγάλου καλλιτέχνη και επίσης καταξιωμένος τραγουδιστής Χρήστος Μενιδιάτης είχε επισκεφτεί το Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό για να του παραδώσει τη βιογραφία του Μιχάλη Μενιδιάτη με ιδιόχειρη αφιέρωση από την οικογένεια Μενιδιάτη.


Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης δείχνοντας ενδιαφέρον για τη ζωή του Μιχάλη Μενιδιάτη και συνομιλώντας με αρκετό κόσμο.


Στην εκδήλωση υπήρχαν αρκετές παρουσίες από τον καλλιτεχνικό, τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως ο Γιώργος Βαρδινογιάννης.

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης, κατά κόσμον Μιχάλης Καλογράνης, πέθανε στις 21 Αυγούστου 2012, σε ηλικία 80 ετών. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μένανδρος, περιλαμβάνει πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό και το προλογίζουν ο Μίμης Πλέσσας, ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Διονύσης Σαββόπουλος.