Μέσα στον Ιούλιο τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ Η 2η δόση

Εντός Ιουλίου αναμένεται εκτός απροόπτου η επόμενη καταβολή του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ στους δικαιούχους, που ουσιαστικά αποτελεί την 2η δόση για την τρέχουσα χρονιά.

Όπως αναφέρει σήμερα το «aftodioikisi.gr», επικαλούμενο πηγές από τον Οργανισμό, αν και στην παρούσα φάση είναι ακόμα σε εξέλιξη ο έλεγχος των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, οπότε δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία.

Εντωμεταξύ το «aftodioikisi.gr», δημοσιεύει σχετική ανακοίνωση που έλαβε από τον ΟΓΑ, στην οποία τονίζεται:

«Ενημερώνουμε τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ότι, ο Οργανισμός ενόψει της πληρωμής της Β’ δόσης 2017 έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί όσες αιτήσεις Α21 θα υποβληθούν στην Α.Α.Δ.Ε (taxisnet) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.

Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων, των οποίων οι αιτήσεις Α21 πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, και θα υποβληθούν μέχρις τις 30/6/2017, θα καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά με την πληρωμή της Β’ δόσης 2017.

Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης Γ’ δόσης.”

Σε κάθε περίπτωση, από τον Οργανισμό επισημαίνουν ότι εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί νέο τηλεφωνικό κέντρο στον ΟΓΑ με αριθμό 213.15.19.300.

Σε αυτό το τηλέφωνο μπορούν οι πολίτες να καλούν για πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με:

  • Οικογενειακά Επιδόματα (Α21),
  • Αγροτική Εστία,
  • Επιδόματα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων,
  • Πληρωμές Παροχών και Μητρώο Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Εν τω μεταξύ, στον ΟΓΑ προετοιμάζονται για τη «νέα εποχή» καθώς σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες της Αν. Υπουργού Εργασίας κας Φωτίου ο νέος ΟΓΑ θα λειτουργεί ως Ενιαίος Φορέας Απονομής Προνοιακών Επιδομάτων και θα δίνει όλα τα επιδόματα ώστε να αποδίδονται όλα την ίδια μέρα με τα αρχεία τους κράτους διασυνδεδεμένα σε ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα.»

πηγή: ergasianews.gr