Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Διαφαίνεται το τέλος των μνημονίων

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Διαφαίνεται το τέλος των μνημονίων - MediaΟ πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη, μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, στο προεδρικό μέγαρο ώστε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του κρίσιμου χθεσινού Eurogroup.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «Διαφαίνεται το τέλος των μνημονίων το 2018, είναι καιρός να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να φτάσουμε εκεί» ενώ σχολιάζοντας τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα τόνισε «Η Ελλάδα βρίσκεται με πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές, καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Στηρίζουν τις προσπάθειες μας πολλοί, όχι μόνο οι παραδοσιακοί σύμμαχοι μας και πατάμε ξανά στα πόδια μας και έχουμε ισχυρές συμμαχίες για τα δίκαια αιτήματα μας για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο αλλά και μετά την επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του, Μπ. Γιλντιρίμ τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα έχει κύκλο επαφών με τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Ενώ, εν συνεχεία, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Αντικείμενο των επαφών και της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή.

πηγή: www.topontiki.gr