Διήμερη επίσκεψη σε νησιά των Κυκλάδων πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης

Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.Διήμερη επίσκεψη σε νησιά των Κυκλάδων, έχοντας σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς Φορείς.

Τον κ. Γενικό συνοδεύουν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχος Γεώργιος Γιαννόπουλος.

Σημειώνεται ότι, οι μετακινήσεις του κ. Γενικού πραγματοποιούνται με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο οποίο επιβαίνουν ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Διευθυντής Α’ Κλάδου, Υποναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου και ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης, Πλοίαρχος Νικόλαος Σκευοφύλακας.

Με την Τήνο να αποτελεί τον πρώτο σταθμό του οδοιπορικού στις Κυκλάδες, ο κ. Γενικός επισκέφθηκε αρχικά τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φανερός.

Ακολούθως επισκέφθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή του, Αστυνόμο Α’ Νάκο Χρήστο και το λοιπό αστυνομικό προσωπικό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γενικός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για θέματα αστυνομικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Γενικού στο νησί της Πάρου, όπου αρχικά επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κωβαίο Μάρκο.

Κατά τη συνάντηση τους ο κ. Γενικός μεταξύ άλλων ανέφερε:

«…Επιλέξαμε ο πρώτος σταθμός στην Πάρο να είναι το Δημαρχείο, όχι για επικοινωνιακούς η συμβολικούς λόγους άλλα για άκρως ουσιαστικούς λόγους…..

……Θεωρούμε ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ελληνική Αστυνομία ότι δεν μπορούμε παρά να αναπτύξουμε συνεργασία και συνέργεια ιδιαίτερα με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να αναπτυχθεί στη χώρα μας ένα μοντέλο κοινοτικής - συμμετοχικής αστυνόμευσης…

…Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό να ενισχύσουμε την προσπάθεια της εθνικής οικονομίας να στηριχθεί ακόμη περισσότερο στο τουριστικό προϊόν. Η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική στα αεροδρόμια και όχι μόνο, το Λιμενικό σώμα με τη διαχείριση των λιμανιών συμβάλλουν σε αυτό…

…..Η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει ασφαλής, ένας τόπος επισκέψιμος και πάνω από όλα μία χώρα και μία πατρίδα που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί…»

Ακολούθησε επίσκεψη στον Ιερό Ναό Παναγιάς Εκατονταπυλιανής, όπου ο κ. Γενικός ξεναγήθηκε από τον Εφημέριο Χρήστο Πετρόπουλο, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και συναντήθηκε με το Διοικητή του, Υπαστυνόμο Α’ Αντωνόπουλο Ιωάννη καθώς και το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό.

Στον επόμενο σταθμό της περιοδείας του, το νησί της Νάξου, ο κ. Γενικός επισκέφτηκε το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Μανόλη Μαργαρίτη, τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Νίκο Σέργη, με τους οποίους συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μεταξύ άλλων ο κ. Γενικός ανέφερε:

« … είναι και για εμάς ιδιαίτερη χαρά και τιμή αυτή η συνάντηση, γιατί δεν είναι μόνο μία συνάντηση με συμβολικό περιεχόμενο αλλά όπως είπατε έχει και για εμάς ένα άκρως ουσιαστικό περιεχόμενο, να αφουγκραστούμε πιθανά προβλήματα, να αναζητηθούν από κοινού λύσεις…

…Θέλω να σας διαβεβαιώσω με όλη την ειλικρίνεια ότι είμαστε εδώ ως συνεργάτες, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι για να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα κάθε φορά αναφύονται…..

…Έχουμε τη διάθεση, έχουμε την όρεξη όπως και εσείς. Εάν κάπου εκτιμήσετε από την πλευρά σας ότι μπορεί πιο στοχευμένα, πιο συγκροτημένα να παρέμβουμε, σας παρακαλώ μην διστάσετε. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, σε σκέψεις, σε ιδέες για να περπατήσουμε…

….Μη διστάσετε ανά πάσα στιγμή, εάν θελήσετε κάτι να ρθείτε σε επικοινωνία για να δούμε το συγκεκριμένο ζήτημα πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε από κοινού…

…Για εμάς οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα είναι η έγνοια μας, είναι το γαλάζιο της χώρας, της σημαίας και έχουμε υποχρέωση όχι απλά να ακούμε προβλήματα αλλά να λύνουμε προβλήματα….

Είμαστε δίπλα σας, καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας»

Ακολούθως ο κ. Γενικός επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή του, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Νικόλαο Τσιμπογιάννη και το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό.

Παρασκευή 09-06-2017

Πρώτος σταθμός ήταν το Άνω Κουφονήσι. Μετά την άφιξή του ο κ. Γενικός επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό του νησιού, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του, Υπαστυνόμος Β’ Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ακολούθως συναντήθηκε με τοπικούς Φορείς του νησιού και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Κουφονησίων, κ. Αντώνιο Κωβαίο, τον πρώην Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Κουφονησίων, κ. Αντώνιο Πράσινο και τον Ιερέα του νησιού, πατήρ Μιχαήλ, με τους οποίους συζήτησε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Επόμενος σταθμός ήταν η Σίφνος. Εκεί συναντήθηκε με τοπικούς Φορείς του νησιού και συγκεκριμένα με το Δήμαρχο Σίφνου, κ. Ανδρέα Μπαμπούνη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνο Σούλη, τον Α’ Αντιδήμαρχο Σίφνου, κ. Γεώργιο Σταυριανό και τον Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, κ. Γεώργιο Τρούλο, με τους οποίους συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ακολούθως ο κ. Γενικός συναντήθηκε με το Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Σίφνου, Ανθυπαστυνόμο Άγγελο Μόσχο και το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στο σταθμό και συζήτησε μαζί τους ζητήματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια ο κ. Γενικός πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στη Σέριφο. Εκεί συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Δημήτριο Ρώτα και τον Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Σερίφου, Αρχιφύλακα Ιωάννη Γαλάνη.

Τελευταίος σταθμός των επισκέψεων ήταν η Σύρος. Αρχικά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σύρου, κ. Γεώργιο Μαραγκό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιο Δούναβη.

Στη συνέχεια ο κ. Γενικός επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων όπου τον υποδέχτηκε ο υποδιευθυντής της, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Ανθούλης. Εκεί συναντήθηκε με τους Διοικητές και το αστυνομικό προσωπικό των υφιστάμενων Υπηρεσιών της και ενημερώθηκε για θέματα που τους απασχολούν.

Επίσης, ο κ. Γενικός συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, Ανθυπαστυνόμο Ιωάννη Δαμιανό.

Ο κ. Γενικός κατά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είμαστε στην έδρα των Κυκλάδων, μαζί με τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος τον Αντιστράτηγο κ. Μπάκα και τον Γενικό Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή τον κ. Γιαννόπουλο, για να συνομιλήσουμε με τους συνεργάτες μας, να αφουγκραστούμε πιθανούς προβληματισμούς, και γιατί όχι, ίσως και αιτήματά τους, θέλοντας να δείξουμε το πραγματικό ενδιαφέρον, θέλοντας να τους καταδείξουμε την πραγματική έγνοια που έχει τόσο η Πολιτική όσο και η Φυσική Ηγεσία για τους συνεργάτες μας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν βάλει ένα στοίχημα. Ένα στοίχημα και με τον εαυτό μας αλλά πολύ περισσότερο με τους Έλληνες πολίτες.

Nα έρθουμε ακόμη πιο κοντά στον Έλληνα πολίτη, να οικοδομήσουμε, να ενισχύσουμε και να εδραιώσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας που το έχει ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε σήμερα η ελληνική κοινωνία και να συμβάλουμε διατηρώντας την ασφάλεια, με την βοήθεια και άλλων παραγόντων στη χώρα μας, έτσι ώστε να είμαστε ένας ελκυστικός παράλληλα όμως και ασφαλής τουριστικός προορισμός. Αντιλαμβάνεστε ότι η προσπάθεια που κάνουμε σε επίπεδο εθνικής οικονομίας κατά κύριο λόγο στηρίζεται στο τουριστικό προϊόν και βεβαίως η δική μας συμβολή είναι στο να κατοχυρώσουμε το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους συνεργάτες μου, όχι μόνο στη Σύρο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά, που επισκεφτήκαμε, στη Τήνο, στη Πάρο, στη Νάξο, στα Κουφονήσια, στη Σέριφο, στη Σίφνο αλλά και στα υπόλοιπα που δεν προλάβαμε να πάμε σε αυτό το πρώτο μας οδοιπορικό. Θα επαναληφθεί όμως, αυτό είναι δέσμευση τόσο δική μου όσο και του Επιθεωρητή και του κ. Γενικού, για να πάμε και στα υπόλοιπα νησιά.

Θέλω λοιπόν δημόσια να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, γυναίκες και άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί καταθέτουν την ψυχή τους πραγματικά, να ευχαριστήσω τις δημοτικές Αρχές γιατί μας στηρίζουν, μας βοηθούν και συμβάλουν στο να είναι η Ελληνική Αστυνομία πιο αποτελεσματική και πιο χρήσιμη στις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, να ευχαριστήσω και εσάς που είστε εδώ και μας δίνετε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα μέσα στα οποία εργάζεστε, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας, Κυκλαδίτες, ότι η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί με ακόμη πιο έντονο ρυθμό, έτσι ώστε να νιώθουν σίγουροι και ασφαλείς.»
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.
 Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.