Ορκίστηκαν οι νέοι Υπαστυνόμοι της Ελληνικής Αστυνομίας, σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών.

Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι (119) νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε Χθές, 21 Ιουνίου 2017, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη - Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρούλα Καφαντάρη, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Αθανάσιος Καββαδάς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., ο βουλευτής Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του πολιτικού κόμματος “Το Ποτάμι”, η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, οι πρώην Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Πανούσης και Ελευθέριος Οικονόμου καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Θεόδωρος Συρινίδης.

Παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Α’ Υπαρχηγός του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Υποναύαρχος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Υποπτέραρχος Λαμπράκης Δημητρίου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α., ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Βασιλειάδης.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.
Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.

Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.

Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.

Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.

Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.

Φωτογραφία του Dimitris Anagnostakis.