Κωνσταντινούπολη: Πορεία για τη δικαιοσύνη – Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στον Ερντογάν

Μιλώντας ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που κρατούσαν τουρκικές σημαίες και πανό που ζητούσαν δικαιοσύνη.

Ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι η πορεία του από την Άγκυρα προς την Κωνσταντινούπολη που διήρκησε 25 ημέρες είναι το πρώτο βήμα μας μακράς εκστρατείας.

«Θα ρίξουμε τα τείχη του φόβου», τόνισε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον καλωσορίσει μετά την ολοκλήρωση της 425 χιλιομέτρων πορείας του.Αρχικά η πορεία του Κιλιτσντάρογλου είχε προσελκύσει μικρό αριθμό ανθρώπων, όμως στη συνέχεια ολοένα και περισσότεροι ξεκίνησαν να τον ακολουθούν και τελικά κατέληξε να αποτελεί τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία κατά των διώξεων στις οποίες επιδίδονται οι τουρκικές αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

«Η τελευταία ημέρα της Πορείας μας για τη Δικαιοσύνης είναι μια νέα αρχή, ένα νέο βήμα», υπογράμμισε ο 68χρονος πολιτικός.

«Δικαιώματα, νόμος, δικαιοσύνη», φώναζε το πλήθος.Ο Κιλιτσντάρολγου ζήτησε από την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, να αφήσει ελεύθερους τους πολλούς δημοσιογράφους που κρατούνται στη φυλακή και να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία των τουρκικών δικαστηρίων.

πηγή: fimotro.gr