Σαουδική Αραβία: Έκθεση αυτοκινήτου αποκλειστικά για γυναίκες

του Σωτήριου Χάλλα

Η Σαουδική Αραβία είναι γνωστή για τους περιορισμούς που επιβάλλει στον γυναικείο πληθυσμό.

Ένας από αυτούς τους περιορισμούς είναι η απαγόρευση οδήγησης αυτοκινήτου.

Φαίνετται, όμως, ότι κάτι αλλάζει τουλάχιστον στον συγκεκριμένο τομέα αφού η συγκεκριμένη απαγόρευση καταργήθηκε πρόσφατα και πλέον οι γυναίκες της χώρας έχουν το δικαίωμα να οδηγούν.

Με αφορμή την άρση αυτής της απαγόρευσης διοργανώθηκε μια έκθεση αυτοκινήτων η οποία ήταν ειδικά σχεδιασμένη για τις γυναίκες οδηγούς.

Η έκθεση έγινε στο εμπορικό κέντρο Le Mall στην Τζέντα και οι επισκέπτριες μπορούσαν να δουν εκεί μοντέλα από πολλές εταιρείες όπως η Chevrolet, η Nissan, η Kia και η Toyota.

Πέραν του ότι ήταν εστιασμένη στις γυναίκες οδηγούς η συγκεκκριμένη έκθεση είχε και άλλη μια ιδιαιτερότητα. Σχεδόν όλα τα μοντέλα ήταν αυτοκίνητα χρηστικά και όχι εξωτικά supercars που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να κυριαρχούν στις πλούσιες αυτές χώρες.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία σχετικά με το πόσος κόσμος επισκέφτηκε την έκθεση αλλά το ενδιαφέρον των γυναικών ήταν έντονο με αρκετές να δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται να αγοράσουν αυτοκίνητο από τον Ιούνιο και μετά που θα σταματήσει να ισχύει η απαγόρευση οδήγησης για τις γυναίκες.

πηγή: www.motori.gr