Απορρίφθηκε το αίτημα για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Συνεχίζεται η προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σύμφωνα με απόφαση των εισαγγελικών αρχών στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Εξετάστηκε από τον εισαγγελέα, το αίτημα των δικηγόρων για αποφυλάκισή τους, έστω και υπό όρους και απορρίφθηκε. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, σύμφωνα με την απόφαση, θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι να εξετασθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης, ο εισαγγελέας αποφάσισε να μείνουν προφυλακισμένοι οι δυο Έλληνες αξιωματικοί, ο χρόνος μάλιστα της προφυλάκισης παραμένει αδιευκρίνιστος. Έτσι, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης θα παραμείνουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην γείτονα και υπάρχει πιθανότητα να διαφύγουν.

Επίσης, στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι υπάρχουν υποψίες ότι έχουν διαπράξει αδίκημα.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν κανονικά προγραμματισμένο να εξεταστεί από το δικαστήριο της Αδριανούπολης την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

πηγή:  www.iellada.gr