Ο Καμίνης αλλάζει τα φώτα της Αθήνας με led

Ο Καμίνης αλλάζει τα φώτα της Αθήνας με ledΗ αποπληρωμή θα γίνεται μέσω των ανταποδοτικών τελών και δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω ο δήμος και οι δημότες

Την αντικατάσταση του οδικού φωτισμού με LED, μέσω ΣΔΙΤ, (Σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα) και την υποβολή της σχετικής πρότασης στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για έγκριση και δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στη σημερινή του συνεδρίαση .

Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, απέρριψε το αίτημα αναβολής που ζήτησαν η αντιπολίτευση και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως και τους ισχυρισμούς τους ότι επιχειρείται με τον τρόπο αυτό η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας. «Η ευθύνη του ηλεκτροφωτισμού παραμένει στο δήμο. Δεν πάμε να ιδιωτικοποιήσουμε καμία υπηρεσία. Η αρμόδια Διεύθυνση θα είναι αυτή που θα επιβλέπει τον ανάδοχο. Θα ενισχυθεί με εξειδικευμένο προσωπικό και θα έχει στρατηγικό ρόλο», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιώργο Αποστολόπουλο, θα είναι το μεγαλύτερο έργο αυτής της τετραετίας, αρχικού προυπολογισμού 35 εκατ. ευρώ και θα έχει ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών. Επίσης θα μειωθεί η έκκληση Διοξειδίου 'Ανθρακα κατά 24.000 τόνους.

Ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής , οι νέες προμήθειες σε φωτιστικά που έχει προβεί ο δήμος θα συνυπολογιστούν και κατόπιν αυτού θα καθορισθεί ο τελικός αριθμός τους. Η αποπληρωμή θα γίνεται μέσω των ανταποδοτικών τελών και δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω ο δήμος και οι δημότες.

πηγή: www.news.gr